Fotogalerija

Fotogalerija važnijih događanja naše župe

Fotogalerija trodnevnice i proslave sv. Petra apostola - 2023.

Proslava blagdana Gospe Ranjene 2023.

Trodnevnica (svete mise, predavanja i blagoslov postaja križnoga puta, koncert studenata muzičke akademije u Splitu)

Sv. Petar (sveta misa s blagoslovom djece, svečana sveta misa s procesijom)

Sa slavlja Prve svete pričesti

NEDJELJA BOŽJEG MILOSRĐA (2022.)

KRIST JE USKRSNUO!
ALELUJA, ALELUJA! (Uskrs 2022.)

Cvjetnica u konkatedrali 2022.

Pjevani Križni put u konkatedrali svetoga Petra u Splitu (2022.)

U Konkatedrali sv. Petra u Splitu u utorak, 5. travnja, održan je pjevani Križni put.

Križni put predvodio je župnik don Edvard Punda, a postaje su pjevali župni zbor Konkatedrale, bend Konkatedrale i ženska klapa Neverin – Kaštel Lukšić. Tako su se za pojedine postaje pjevale korizmene i druge prikladne pjesme koje svojim tekstom i glazbom odgovaraju pojedinoj postaji i daju joj posebno tumačenje. Između ostalih, pjevale su se pjesme “Prosti, moj Bože”, “O, biču preljuti”,“Ja se kajem”, “Sveti Plam”, “Tužno plače”/“Ave Maria”, “Cjelivat ću, Gospodine”, “Zdravo, Križu”.

Budući da „tko pjeva, dvostruko moli“, vjernici su uz korizmene pjesme mogli intenzivnije doživjeti i uprisutniti Isusov put od osude na smrt do polaganja u grob. Nadamo se da će ovaj oblik pobožnosti Križnoga puta i sljedeće godine okupiti vjernike i naše župe i šire te postati tradicija kako bismo “dvostrukom” molitvom odali počast našem Spasitelju Isusu Kristu.

PHOTO-2022-04-07-12-01-32

Fotogalerija

Proslava blagdana Gospe Ranjene 2022.

Doktorirao don Ivan Lovrić

CH7A5872-1-1024x683

Don Ivan Lovrić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, u petak 25. veljače stekao je naslov doktora biblijske teologije na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu obranivši disertaciju pod naslovom ,,Eshatološka budućnost Izraela. Egzegetsko-teološka studija Rim 11,17-24 i Ef 2,11-18”.

Komisija za obranu doktorske disertacije bila je u sastavu prof. Scott Brodeur, SJ (moderator), prof. Antonio Pitta (cenzor) i prof. Fabrizio Ficco (predsjednik komisije).

Više na: IKA

Jaslice (2022.)